Suroviny na těsto zpracujeme, těsto necháme do druhého dne v lednici odležet, těsto vyválíme, vypichujeme oválky, pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut. Nechte týden rozležet, spojujeme krémem - utřeme máslo a postupně přidáváme ostatní suroviny.
Na polevu vmíchejte do prosátého cukru rozpuštěné máslo a třete za postup. Přidávání kávy až vznikně hustá hladká poleva, oválky slepujte náplní, potřete polevou, přilepte ořechové jádro nebo nasekané oříšky, posypte strouhanou čokoládou.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy