
2.62
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme… více o Skořicové uzlíky
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme jedlou sodu, nastrouhané oříšky, skořici, máslo, med a vše zpracujeme v těsto,… více o Skořicové perníčky
Knedlíky plněné šťavnatým ovocem jsou pokrmem nesoucím v sobě znamení léta a prázdnin. Jako… Celý článek
Tenhle dort je už tak trochu legenda. Tmavé vláčné těsto po upečení připomíná černé pivo a… Celý článek
Taky vás často honí mlsná? Možná až příliš často? Nezoufejte, nejste v tom sami. Věčný boj s… Celý článek
Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso… více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou
Žloutky třeme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, vodu - dle hustoty, a tuhý sníh z bílků. Do 1/3 těsta… více o Makové řezy s jablky
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání… více o Králičí kapsy
Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak… více o Vepřová panenka
Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme… více o Zapečené omelety
Nejprve blanšírujeme fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou… více o Lososí filet s olivami a rajčátky
Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory… více o Dobrota z alobalu
Kromě bílku z vajíček vše pomeleme na masovém mlýnku. Na závěr bílky nakrájíme na jemno a přidáme k pomazánce a… více o Škvarková pomazánka
* troubu předehřejeme na 180°C * vymažeme formu a vysypeme moukou * ušleháme vejce a cukr * přidáme mouku, olej,… více o Piškotový korpus na dort
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto… více o Kávové slzičky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o „Gata“– listový závin se žmolenkou