Skořicové sušenky s povidly

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce mléko
    • 325
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 6
      lžíce hnědý rum 4–6
    • skořice mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 60
      g povidla
    • potravinářské barvivo červené
    • cukrářské zdobení není nutné

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve fólii ho necháme v ledničce zhruba hodinu. Z těsta pak vyválíme plát silný cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut při 180 °C.
  • Povidla prohřejeme, popřípadě zředíme (můžeme zředit rumem, mlékem, vodou apod.) a necháme vychladnout. Vždy 2 kousky pečiva k sobě povidly přilepíme. Zbylý cukr smícháme s rumem a rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme skořici, druhou obarvíme barvivem. Každou polevu dáme do mikrotenového sáčku s dírkou a na sušenky nakreslíme dvojbarevnou mřížku. Můžeme dozdobit perličkami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: