Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve fólii ho necháme v ledničce zhruba hodinu. Z těsta pak vyválíme plát silný cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut při 180 °C.
Povidla prohřejeme, popřípadě zředíme (můžeme zředit rumem, mlékem, vodou apod.) a necháme vychladnout. Vždy 2 kousky pečiva k sobě povidly přilepíme. Zbylý cukr smícháme s rumem a rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme skořici, druhou obarvíme barvivem. Každou polevu dáme do mikrotenového sáčku s dírkou a na sušenky nakreslíme dvojbarevnou mřížku. Můžeme dozdobit perličkami.
Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč