Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve fólii ho necháme v ledničce zhruba hodinu. Z těsta pak vyválíme plát silný cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut při 180 °C.
Povidla prohřejeme, popřípadě zředíme (můžeme zředit rumem, mlékem, vodou apod.) a necháme vychladnout. Vždy 2 kousky pečiva k sobě povidly přilepíme. Zbylý cukr smícháme s rumem a rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme skořici, druhou obarvíme barvivem. Každou polevu dáme do mikrotenového sáčku s dírkou a na sušenky nakreslíme dvojbarevnou mřížku. Můžeme dozdobit perličkami.
Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny