Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně krystal) utřený s máslem, vejce, tvaroh, rum a špetku soli s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Opět těsto propracujeme a oddělíme asi 25 stejných dílků, ze kterých tvoříme válečky a následně je zauzlíme. Necháme vykynout další 1/2 hodiny.
Ve větším množství oleje uzlíky osmažíme a ještě teplé obalíme v moučce s vanilkovým cukrem a skořicí.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky