Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně krystal) utřený s máslem, vejce, tvaroh, rum a špetku soli s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Opět těsto propracujeme a oddělíme asi 25 stejných dílků, ze kterých tvoříme válečky a následně je zauzlíme. Necháme vykynout další 1/2 hodiny.
Ve větším množství oleje uzlíky osmažíme a ještě teplé obalíme v moučce s vanilkovým cukrem a skořicí.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu