Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně krystal) utřený s máslem, vejce, tvaroh, rum a špetku soli s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Opět těsto propracujeme a oddělíme asi 25 stejných dílků, ze kterých tvoříme válečky a následně je zauzlíme. Necháme vykynout další 1/2 hodiny.
Ve větším množství oleje uzlíky osmažíme a ještě teplé obalíme v moučce s vanilkovým cukrem a skořicí.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa