Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně krystal) utřený s máslem, vejce, tvaroh, rum a špetku soli s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Opět těsto propracujeme a oddělíme asi 25 stejných dílků, ze kterých tvoříme válečky a následně je zauzlíme. Necháme vykynout další 1/2 hodiny.
Ve větším množství oleje uzlíky osmažíme a ještě teplé obalíme v moučce s vanilkovým cukrem a skořicí.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem