Skořicové uzlíky

3.53

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 2,5
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • droždí
    • 1
      dl mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme moučkový cukr (případně krystal) utřený s máslem, vejce, tvaroh, rum a špetku soli s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  • Opět těsto propracujeme a oddělíme asi 25 stejných dílků, ze kterých tvoříme válečky a následně je zauzlíme. Necháme vykynout další 1/2 hodiny.
  • Ve větším množství oleje uzlíky osmažíme a ještě teplé obalíme v moučce s vanilkovým cukrem a skořicí.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: