Skořicoví šneci s polevou

3.25

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 70
      g máslo změklé
    • 0,3
      lžička sůl
    • 200
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí 21 g
    • 40
      g cukr krupice
  • Náplň
    • 100
      g máslo změklé
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 70
      g cukr krupice
  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g lučina
    • 6
      lžíce teplá voda

Postup přípravy receptu

  • Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto.
  • Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme cca 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo, změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr a přimícháme teplou vodu, dokud nedosáhneme konzistence polevy. Poté ještě teplé přelijeme.
  • Můžeme přidat lžíci rumu nebo vodu vyměnit za mléko.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.