Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto.
Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme cca 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo, změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr a přimícháme teplou vodu, dokud nedosáhneme konzistence polevy. Poté ještě teplé přelijeme.
Můžeme přidat lžíci rumu nebo vodu vyměnit za mléko.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40×40×4…
více o Čokoládové kostky s polevou
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina