Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vroucí vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Dochutíme medem a citronem dle chuti – není nutné.
Pokud máme rádi studené nápoje, dáme nálev do lednice a popíjíme až čtyři šálky denně. Jestliže nám vyhovují teplejší nápoje, pak nálev před podáním ohřejeme.
Po třech týdnech snížíme popíjení na dva šálky.
Skořice dokáže prohřát a rozproudit krev, hodí se obzvlášť v zimě. Kromě končetin taková kúra skvěle prokrví i mozek, pomůže proti usazování tuků v cévách, na močové cesty, revma a cukrovku.
Tento životabudič si mohou dovolit jen ti, kdo nemají alergii na skořici.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová