Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vroucí vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Dochutíme medem a citronem dle chuti – není nutné.
Pokud máme rádi studené nápoje, dáme nálev do lednice a popíjíme až čtyři šálky denně. Jestliže nám vyhovují teplejší nápoje, pak nálev před podáním ohřejeme.
Po třech týdnech snížíme popíjení na dva šálky.
Skořice dokáže prohřát a rozproudit krev, hodí se obzvlášť v zimě. Kromě končetin taková kúra skvěle prokrví i mozek, pomůže proti usazování tuků v cévách, na močové cesty, revma a cukrovku.
Tento životabudič si mohou dovolit jen ti, kdo nemají alergii na skořici.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu