Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vroucí vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Dochutíme medem a citronem dle chuti – není nutné.
Pokud máme rádi studené nápoje, dáme nálev do lednice a popíjíme až čtyři šálky denně. Jestliže nám vyhovují teplejší nápoje, pak nálev před podáním ohřejeme.
Po třech týdnech snížíme popíjení na dva šálky.
Skořice dokáže prohřát a rozproudit krev, hodí se obzvlášť v zimě. Kromě končetin taková kúra skvěle prokrví i mozek, pomůže proti usazování tuků v cévách, na močové cesty, revma a cukrovku.
Tento životabudič si mohou dovolit jen ti, kdo nemají alergii na skořici.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole