Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme potřebovat 10 lžic cukru, tři lžičky skořice a půlku másla. To vše smícháme a náplň je hotová.
Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. Hada, který nám vznikne, rozřízneme a spleteme přes sebe. Pak jej zatočíme do kruhu. Pokud nám náplň zbyde, můžeme potřít i vršek pletence.
Pletenec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč