Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme potřebovat 10 lžic cukru, tři lžičky skořice a půlku másla. To vše smícháme a náplň je hotová.
Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. Hada, který nám vznikne, rozřízneme a spleteme přes sebe. Pak jej zatočíme do kruhu. Pokud nám náplň zbyde, můžeme potřít i vršek pletence.
Pletenec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové