Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme potřebovat 10 lžic cukru, tři lžičky skořice a půlku másla. To vše smícháme a náplň je hotová.
Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. Hada, který nám vznikne, rozřízneme a spleteme přes sebe. Pak jej zatočíme do kruhu. Pokud nám náplň zbyde, můžeme potřít i vršek pletence.
Pletenec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky