Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a zatočíme roládu. Nakrájíme malé kousky, které upevníme dvojitou nití.
Poklademe na nakrájenou cibuli, vše zalijeme pivem a necháme v chladu odležet.
Pečeme nepřikryté asi 40 minut v horké troubě bez podlévání.
Podáváme každému několik skřivánků i s nití, s kapustou nebo jen s brambory.
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových