Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a zatočíme roládu. Nakrájíme malé kousky, které upevníme dvojitou nití.
Poklademe na nakrájenou cibuli, vše zalijeme pivem a necháme v chladu odležet.
Pečeme nepřikryté asi 40 minut v horké troubě bez podlévání.
Podáváme každému několik skřivánků i s nití, s kapustou nebo jen s brambory.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena