Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a zatočíme roládu. Nakrájíme malé kousky, které upevníme dvojitou nití.
Poklademe na nakrájenou cibuli, vše zalijeme pivem a necháme v chladu odležet.
Pečeme nepřikryté asi 40 minut v horké troubě bez podlévání.
Podáváme každému několik skřivánků i s nití, s kapustou nebo jen s brambory.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou