Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát, ze kterého vykrojíme kruhy. Každý rozdělíme na 8 dílků. Všechny potřeme rozpuštěným sádlem a stáčíme do rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vymazaný olejem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme při 175 °C 20–25 minut.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč