Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát, ze kterého vykrojíme kruhy. Každý rozdělíme na 8 dílků. Všechny potřeme rozpuštěným sádlem a stáčíme do rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vymazaný olejem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme při 175 °C 20–25 minut.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví