Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát, ze kterého vykrojíme kruhy. Každý rozdělíme na 8 dílků. Všechny potřeme rozpuštěným sádlem a stáčíme do rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vymazaný olejem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme při 175 °C 20–25 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem