Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát, ze kterého vykrojíme kruhy. Každý rozdělíme na 8 dílků. Všechny potřeme rozpuštěným sádlem a stáčíme do rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vymazaný olejem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme při 175 °C 20–25 minut.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou