Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát, ze kterého vykrojíme kruhy. Každý rozdělíme na 8 dílků. Všechny potřeme rozpuštěným sádlem a stáčíme do rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vymazaný olejem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme při 175 °C 20–25 minut.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč