Škvarkové placky

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 250
      g hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 200
      g škvarky
    • 1
      lžička cukr
    • 110
      g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic vlažného mléka a zaprášíme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kvásek vzejít.
  • Poté smícháme oba druhy mouky, špetku soli a přidáme rozšlehané vejce ve zbylém množství mléka. Přilijeme rozehřáté (ale ne horké) vepřové sádlo a přidáme také kvásek. Těsto dobře propracujeme a poté přisypeme nakrájené škvarky. Existují názory, zda škvarky krájet nebo semlít – jsem rozhodně pro krájení.
  • Těsto necháme opět na teplém místě přikryté utěrkou půl hodiny vykynout. Pak rozválíme na asi 1 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko pak vtiskneme tupou hranou nože rýhy ve tvaru čtverečků.
  • Placky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do doby, než přestanou být světlé. Zbarvit je však necháme jen velmi lehce.
Zařazení: Chuťovky Slané Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.