Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a zalili částí mléka – tzv. rychlý kvásek.
Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi