Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a zalili částí mléka – tzv. rychlý kvásek.
Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle