Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a zalili částí mléka – tzv. rychlý kvásek.
Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem