Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a zalili částí mléka – tzv. rychlý kvásek.
Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků