Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Než se nám omáčka začne vařit, připravíme si jíšku z másla a mouky. Když už se omáčka vaří, přidáme trochu skořice, jíšku a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a dochutíme podle chuti solí, cukrem, popřípadě trochou citronové šťávy. Můžeme podávat.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát