Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Než se nám omáčka začne vařit, připravíme si jíšku z másla a mouky. Když už se omáčka vaří, přidáme trochu skořice, jíšku a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a dochutíme podle chuti solí, cukrem, popřípadě trochou citronové šťávy. Můžeme podávat.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka