Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Než se nám omáčka začne vařit, připravíme si jíšku z másla a mouky. Když už se omáčka vaří, přidáme trochu skořice, jíšku a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a dochutíme podle chuti solí, cukrem, popřípadě trochou citronové šťávy. Můžeme podávat.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou