Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Než se nám omáčka začne vařit, připravíme si jíšku z másla a mouky. Když už se omáčka vaří, přidáme trochu skořice, jíšku a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a dochutíme podle chuti solí, cukrem, popřípadě trochou citronové šťávy. Můžeme podávat.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka