Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše důkladně promícháme. Takto naložené maso necháme v ledničce přes noc, nebo alespoň 2 hodiny odležet.
Všechny ostatní přísady nakrájíme na malé plátky, žampiony na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti žampionů) a rozdělíme na 4 díly. Střídavě vše napichujeme na špíz, např. cibule, slanina, maso, paprika, žampion, maso, cibule, slanina apod.).
Zbytek barbecue koření smícháme asi s 3 lžícemi oleje, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a můžeme přidat 2 lžíce piva. Touto směsí potřeme připravené špízy, dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Můžeme ihned podávat nebo odstranit alobal a nechat chvíli dopéct kůrčičku.
Výborné s chlebem, tatarkou a zeleninovou oblohou.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka