Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše důkladně promícháme. Takto naložené maso necháme v ledničce přes noc, nebo alespoň 2 hodiny odležet.
Všechny ostatní přísady nakrájíme na malé plátky, žampiony na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti žampionů) a rozdělíme na 4 díly. Střídavě vše napichujeme na špíz, např. cibule, slanina, maso, paprika, žampion, maso, cibule, slanina apod.).
Zbytek barbecue koření smícháme asi s 3 lžícemi oleje, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a můžeme přidat 2 lžíce piva. Touto směsí potřeme připravené špízy, dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Můžeme ihned podávat nebo odstranit alobal a nechat chvíli dopéct kůrčičku.
Výborné s chlebem, tatarkou a zeleninovou oblohou.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka