Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše důkladně promícháme. Takto naložené maso necháme v ledničce přes noc, nebo alespoň 2 hodiny odležet.
Všechny ostatní přísady nakrájíme na malé plátky, žampiony na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti žampionů) a rozdělíme na 4 díly. Střídavě vše napichujeme na špíz, např. cibule, slanina, maso, paprika, žampion, maso, cibule, slanina apod.).
Zbytek barbecue koření smícháme asi s 3 lžícemi oleje, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a můžeme přidat 2 lžíce piva. Touto směsí potřeme připravené špízy, dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Můžeme ihned podávat nebo odstranit alobal a nechat chvíli dopéct kůrčičku.
Výborné s chlebem, tatarkou a zeleninovou oblohou.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda