Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem. Dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku, ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Ani není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem