Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem. Dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku, ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Ani není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort