Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem. Dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku, ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Ani není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka