Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem. Dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček přidáme cca 4 lžíce kečupu), dál restujeme asi 5 minut. Zalijeme šlehačkou nebo smetanou (přibližně půl kelímku, ale záleží na každého chuti), ještě chvilku necháme na pánvi a odstavíme. Posypeme pažitkou a promícháme. Ani není třeba zahušťovat. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí.
Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže, hranolky.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát