Na pánev dáme rozpustit pomazánkové máslo (bez přidání tuku či oleje – nasucho), přidáme nakrájený junior, pórek, kukuřici, osolíme a opepříme.
Jakmile se máslo rozpustí a vše se prohřeje, vypneme a poklademe na uvařené těstoviny.
Výborné rychlé jídlo, na kterém se nedá nic zkazit a výsledek je úžasný.
Lze dělat mnoho obměn – pomazánkové máslo může být i s příchutí, místo junioru lze dát šunku, místo kukuřice hrášek nebo žampiony, lze posypat petrželkou apod.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové