červená paprika
1/2 sterilovaná nebo 3 lžíce krájené
1
balíček
listové těsto
500
g
mleté maso
směs hovězího a vepřového
4
lžíce
nakládaná kukuřice
Postup přípravy receptu
Na hlubokou pánev nalijeme 2–3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou maso dobře „rozklofáme“ a průběžně mícháme, aby se oddělila jednotlivá zrnka. Zmírníme oheň a za stálého míchání necháme maso propéct (cca 3–4 minuty). Hotové maso přemístíme děravou naběračkou nebo pomocí kovového sítka (aby okapal olej) do mísy a necháme chladnout. Nakrájíme nadrobno cibuli, nať mladé cibulky, petrželku, chilli papričku. Vychladnuté maso rozdělíme na dvě části. První část smísíme s jednou polovinou cibule, jednou polovinou naťové cibulky, petrželkou, 1–2 lžičkami muškátového květu. Druhou část smísíme s druhou polovinou cibule, sterilovanou zeleninou, chilli papričkami (i se semínky) a 2–3 lžičkami adžiky.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném válu nebo stole vyválíme dvě tenké obdélníkové placky. Na každou z nich klademe směs do prostřední třetiny obdélníku (odshora dolů, volné necháme jen okraje – asi 3 cm). Zbývající strany obdélníku přes těsto přeložíme a všechny okraje závinu pevně stlačíme k sobě. Záviny na plech „překulíme“ tak, aby silná strana ležela na plechu. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě, než záviny zezlátnou.
Jsou vynikající zejména jsou-li podávány k vínu, pivu, či chlazenému zeleninovému salátu z rajčat, okurky a zelené papriky se zálivkou ze zakysané smetany (sůl, pepř, česnek, naťová cibulka).
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo