Skvělý těstovinový salát

2.52

hodnoceno: 21
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • rajčata
    • pepř mletý
    • paprika
    • těstoviny vrtulky, mašličky, penne apod.
    • kukuřice zrna (rozmražená) nebo jiná zelenina
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • okurka čerstvá
    • majonéza
    • tatarská omáčka
    • lák z okurek trošku
    • maso zbytek pečeného kuřete, kousek šunky, šunkového salámu, junior apod.

Postup přípravy receptu

  • Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že když rozkousnete těstovinu, uprostřed zůstává tenký proužek nedovařené těstoviny. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do velké mísy (budeme potřebovat prostor na míchání).
  • Mezitím, co se těstoviny vařily, si připravíme maso a zeleninu. Z kuřete stáhneme kůži, obereme ho od kostí a nakrájíme na kousky. Salám nebo šunku si nakrájíme na proužky. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky přibližně stejně velké jako kuře a vložíme k těstovinám společně s masem. Přidáme tatarku, majonézu, bílý jogurt nebo zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a přidáme lehce láku ze sterilovaných okurek (dodá salátu lehce navinulou chuť). Důkladně promícháme a popřípadě dodáme ještě jogurt nebo tatarku či majonézu. Všechny složky salátu by měly být obaleny omáčkou z tatarky, jogurtu a majonézy, ale neměly by v ní plavat. Ochutnávejte, protože těstoviny do sebe hodně nasáknou a dochucujte.
  • Výborný je v pokojové teplotě.
  • Úplně původně to byl salát „znouzecnost“ – dnes oblíbený pokrm celé rodiny. Můžete přidat na kolečka nakrájenou lehce ovařenou mrkvičku, kukuřici apod.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: