maso
zbytek pečeného kuřete, kousek šunky, šunkového salámu, junior apod.
Postup přípravy receptu
Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že když rozkousnete těstovinu, uprostřed zůstává tenký proužek nedovařené těstoviny. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do velké mísy (budeme potřebovat prostor na míchání).
Mezitím, co se těstoviny vařily, si připravíme maso a zeleninu. Z kuřete stáhneme kůži, obereme ho od kostí a nakrájíme na kousky. Salám nebo šunku si nakrájíme na proužky. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky přibližně stejně velké jako kuře a vložíme k těstovinám společně s masem. Přidáme tatarku, majonézu, bílý jogurt nebo zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a přidáme lehce láku ze sterilovaných okurek (dodá salátu lehce navinulou chuť). Důkladně promícháme a popřípadě dodáme ještě jogurt nebo tatarku či majonézu. Všechny složky salátu by měly být obaleny omáčkou z tatarky, jogurtu a majonézy, ale neměly by v ní plavat. Ochutnávejte, protože těstoviny do sebe hodně nasáknou a dochucujte.
Výborný je v pokojové teplotě.
Úplně původně to byl salát „znouzecnost“ – dnes oblíbený pokrm celé rodiny. Můžete přidat na kolečka nakrájenou lehce ovařenou mrkvičku, kukuřici apod.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem