V misce ve vodní lázni rozpustíme med, přidáme olej a promícháme. Přidáme jogurt, sůl a koření (pepř, papriku, chilli nebo grilovací koření). Doporučuji nějaké pikantnější, skvěle se doplňuje se sladkým medem. Vše promícháme a do marinády naložíme maso, nejlépe přes noc.
Maso grilujeme nebo osmahneme na pánvi. Smažíme zprudka v horkém oleji a pak necháme na mírném plameni dusit doměkka pod pokličkou. Maso hlídáme, jogurt se snadno připaluje.
Podáváme s bramborem, rýží, zeleninou nebo pečivem.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl