V misce ve vodní lázni rozpustíme med, přidáme olej a promícháme. Přidáme jogurt, sůl a koření (pepř, papriku, chilli nebo grilovací koření). Doporučuji nějaké pikantnější, skvěle se doplňuje se sladkým medem. Vše promícháme a do marinády naložíme maso, nejlépe přes noc.
Maso grilujeme nebo osmahneme na pánvi. Smažíme zprudka v horkém oleji a pak necháme na mírném plameni dusit doměkka pod pokličkou. Maso hlídáme, jogurt se snadno připaluje.
Podáváme s bramborem, rýží, zeleninou nebo pečivem.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové