V misce ve vodní lázni rozpustíme med, přidáme olej a promícháme. Přidáme jogurt, sůl a koření (pepř, papriku, chilli nebo grilovací koření). Doporučuji nějaké pikantnější, skvěle se doplňuje se sladkým medem. Vše promícháme a do marinády naložíme maso, nejlépe přes noc.
Maso grilujeme nebo osmahneme na pánvi. Smažíme zprudka v horkém oleji a pak necháme na mírném plameni dusit doměkka pod pokličkou. Maso hlídáme, jogurt se snadno připaluje.
Podáváme s bramborem, rýží, zeleninou nebo pečivem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly