Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a pozvolna upečeme, necháme vychladnout. Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme růžovou jíšku, necháme vychladnout, přidáme 1/4 l mléka a uvaříme bešamel.
Utřeme 100 g másla, 100 g mletého cukru a 40 g kakaa, vmícháme studený bešamel a rum a natřeme na upečený korpus. Smícháme všechny přísady na polevu (kromě solamylu) a pomalu ohříváme, než začne směs vařit. Přidáme Solamyl, už nevaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit v ledničce. Příprava se zdá složitější, ale výsledek stojí za to.
Další varianta je, že těsto upeču na plechu s vyšším okrajem, potřu krémem, nakrájím na kostky a ty namáčím v polevě.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort